Disney vrea să fotografieze picioarele tuturor vizitatorilor din parcurile sale de distracție

de: Andrada Bonea
29 07. 2016

Parcurile de distracție Disney adună, în fiecare an, milioane de turiști din toată lumea. Dacă ai fost vreodată într-o astfel de vizită, știi că nu prea ai cum să scapi de cozi.

Ei bine, cei de la Disney vor să impiedice formarea cozilor, iar pentru asta au propus o tehnică puțin bizară: fotografiind picioarele vizitatorilor cu ajutorul camerelor cu senzori. Practic, de îndată ce turistul intră în parc, pe poarta principală, o cameră ascunsă îi va fotografia automat picioarele și le va stoca împreună cu informații demografice de bază. Nu știm clar cum va fi implementat sistemul, dar nu pare chiar cea mai ingenioasă idee pe care Disney o putea găsi pentru a analiza mai profund obiceiurile turiștilor.

Patentul publicat anul trecut poate fi văzut aici. Indică în mod foarte clar faptul că aceste camere ascunse sunt menite să urmărească traseul și activitatea musafirilor. Parcurile Disney oferă deja un dispozitiv purtabil, cunoscut sub numele de MagicBand, care le permite utilizatorilor să aibă o experiență și mai prietenoasă. Dacă îți achiziționezi brățara, poți sări cozile (respectând, totuși, niște reguli și limite), poți accesa pozele făcute automat la unele dintre atracții, poți cumpăra mâncare și îți poți deschide camera de hotel din Disney Resort.

Evident, și MagicBand îi ajută pe cei de la Disney să strângă informații despre vizitatori, dar faptul că e opțională scoate din start din calcul o mulțime dintre oaspeții parcurilor. Patentul care propune fotografierea picioarelor oricui trece de porți pentru a intra în lumea Disney ar rezolva această problemă. Rămâne de văzut dacă tehnologia va fi implementată sau nu.